ФилмиThe Hunger Games / Игрите на глада

Игрите на глада
Average: 4.5 (29 votes)
Година: 
Държава: 
САЩ
Времетраене: 
142 минути

Филмът е основан на първия роман от трилогията на Сюзан Колинс "ИГРИТЕ НА ГЛАДА". Книгата е отпечатана в тираж от 3 милиона екземпляра само в САЩ. Лентата, по първия от бестселърите на американската писателка, е сред най-очакваните филмови премиери на годината.

Всяка година по едно момче и едно момиче от дванайсетте окръга на Панем, са избирани чрез жребий, за да участват в смъртоносното телевизионно състезание, наричано "Игри на глада" - събитие, предавано по националния телевизионен ефир, в което участниците трябва да се борят, докато остане само един оцелял. Изправена срещу отлично тренирани трибути, готвили се за игрите през целия си живот, 16-годишната Катнис Евърдийн става участничка в 74-те "Игри на глада", за да спаси сестра си от принудата да се състезава. Действието се развива в недалечното бъдеще, когато Съединените Американски Щати вече не съществуват, а на тяхно място се е появила малката държава Панем.

"Игрите на глада" определено печели и от присъствието на имена като Доналд Съдърланд ("Казанова", "Гордост и предразсъдъци", "Студената планина"), очарователната Елизабет Банкс ("Хвани ме, ако можеш") и по-известния с музикалната си кариера Лени Кравиц в актьорския състав.